Professionaliseringsagenda SKOzoK 2017-2018

Ook dit jaar bieden we kortlopende interactieve workshops aan, waar collega's elkaar kunnen ontmoeten en over een bepaald thema de diepte in kunnen gaan. Verderop lees je meer over het aanbod waaruit je kunt kiezen.

Bij voorbaat veel leerplezier gewenst!

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf 18 september. Je hebt daarvoor twee weken de tijd. Bij 25 deelnemers is de workshop vol. Is de workshop vol, maar wil je deze toch graag volgen? Geef dit dan tijdig aan. Bij voldoende vraag wordt de workshop opnieuw gegeven.Workshops en trainingen

In deze workshop leer je op een praktische manier je school digitaal in beeld te brengen. Je kunt dit als leerkracht uiteraard zelf doen, maar in de context van “leiden naar begeleiden” zijn ook kinderen uitermate goed in staat een film van hun school te maken.
Klik hier voor een voorbeeld. 
Dus breng bij deze workshop gerust een paar kinderen mee en ga samen aan de slag!

Bij het maken van een film/trailer van de school is het proces en de aanpak minstens zo belangrijk als het resultaat. Het maken van een draaiboek (wat, hoe en wanneer) is een belangrijke eerste stap.
In deze workshop maken we gebruik van iMovie, een professionele app die op iedere SKOzoK iPad staat.

Aan het eind van de workshop heb je voldoende bagage om er de dag erna mee aan de slag te gaan, zowel privé als op school. Omdat iMovie gebruikmaakt van verschillende thema’s, krijg je van ieder thema aan het eind van de workshop een handzame planner.

N.B. Breng voor deze workshop je iPad mee.

In deze workshop ga je vooral praktisch aan de slag en bespreek je de toepassingsmogelijkheden samen met de andere deelnemers. Je maakt op verschillende manieren een digitaal verhaal, aangevuld met tekst en geluid, en dat alles met de iPad. Een dag later kun je met de kinderen aan de slag!

Deze workshop sluit naadloos aan bij het project COOL: Creatief Ontdekkend Ontwerpend Leren.
Je zult versteld staan hoe creatief kinderen zijn en hoe snel ze de apps die in deze workshop aan bod komen omarmen. Van leiden naar begeleiden wordt met de inzet van deze apps werkelijkheid. Gemaakte films of creaties kun je via YouTube of Vimeo bijvoorbeeld op de website van de school presenteren.

Apps/programma’s die in deze workshop aan bod komen, zijn:
- Toontastic
- Bookcreator
- Greenscreen
- I can Animate
- Easy Studio
- Comic Book
- Puppet Pals
- Stop Motion

N.B. Breng je iPad mee naar de workshop. Vooraf worden bovenstaande apps op je iPad geïnstalleerd.

Persoonlijke gegevens

* verplicht veld