Kerstmarkt voor groen schoolplein

  • Kerstmarkt voor groen schoolplein

In de zomer van 2020 gaat het schoolplein van de scholen aan de Haagstraat in Valkenswaard op de schop. De betontegels worden vervangen door stapstenen, er komen verstopbosjes, een modderkeuken en misschien nog wel een buitenleslokaal. Behalve de prachtige platanen en de oude kastanje op het schoolplein, die uiteraard worden behouden, komt er veel meer kindvriendelijk groen. En natuurlijk nog meer mooie hagen aan de Haagstraat, zoals een grijze zilverbes of beukenhaag.

De leerlingen van De Dorenhagen, De Windroos en De Zonnewijzer dachten zelf mee over wat zij op hun nieuwe schoolplein zouden willen. Ze maakten tekeningen en knutselden speeltoestellen. Het ontwerp van begin dit schooljaar bevat alle gedroomde elementen voor een uitdagend en natuurlijk speelplein. Een werkgroep heeft er in detail naar gekeken en de belangrijkste onderdelen benoemd:
- Een groen schoolplein met behoud van de huidige speeltoestellen;
- Nieuwe speelheuvels met een glijbaan of verhoging;
- Vernieuwde zandbakken met een modderkeuken;
- Natuurlijke elementen zoals wilgenhutjes en liggende klimbomen;
- Stapstenen en zitstammen.

De verbouwing van het plein wordt deels mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie in het kader van ‘Schoolplein voor de toekomst’ en een bijdrage vanuit de scholen. Voor het realiseren van de andere wensen zoals de speelheuvels, vernieuwde zandbakken, wilgenhutjes en stapstenen worden dit schooljaar diverse acties georganiseerd onder het mom van ´Haagstraatplein groen! Daar kun jij aan meedoen!´, zoals een Jumbo spaaractie en crowdfunding. Op woensdagmiddag 18 december wordt afgetrapt met een Kerstmarkt. Er zijn (kerst)knutsels van de kinderen te koop, kerststukjes gemaakt door ouders en kinderen, versgebakken lekkernijen en warme dranken. Daarnaast worden spellen, puzzels en boeken verkocht. 

Benieuwd naar de plannen voor het groene schoolplein? Neem een kijkje op de website: www.haagstraatpleingroen.nl.

Terug naar het overzicht

Coronamaatregelen op onze ...

Coronamaatregelen op onze scholen

Wij volgen te allen tijde de richtlijnen van de overheid en ...

Feestelijke opening Triangel

Feestelijke opening Triangel

Basisschool De Triangel keert na bijna 13 jaar terug naar ...

SKOzoK jaarverslag 2019

SKOzoK jaarverslag 2019

Lees de ontwikkelingen in 2019 in ons jaarverslag