Opleidingsscholen

  • Opleidingsscholen

Vanaf aankomend schooljaar wordt de Zonnesteen: "Opleidingsschool"...

We zijn een samenwerking aangegaan met de Fontys Pabo Eindhoven. Een samenwerking die verder gaat dan alleen 'studenten opvangen', dat deden we altijd al.

Deze samenwerking betekent dat we op onze school (samen met acht SKOzoK scholen) structureel studenten van de Pabo gaan opleiden. We krijgen de komende 3 jaar, 1e, 2e, 3e en 4e jaars studenten op school, die als groep samenwerken. Het is de bedoeling dat studenten meer en meer 'van en met elkaar gaan leren'.

Naast onze taak om 'aankomende collega's' klaar te stomen voor het echte werk, doen we er als school ook ons voordeel mee:
- studenten brengen nieuwe ontwikkelingen met zich mee;
- studenten helpen ons, om ons eigen onderwijs bij voortduring onder de loep te nemen;
- studenten assisteren in min- of meerdere mate in de groep;
- studenten met een positieve ervaring op onze school zullen in de toekomst wellicht eerder geneigd zijn te kiezen voor een SKOzoK school als werkplek! (in deze tijd van schaarste geen overbodige luxe)
- als we studenten aan de voorkant al binnen hebben, helpt dat ons om kwaliteit te waarborgen; selectie aan de voorkant!

Uiteraard vergt het ook iets van onze school; we dienen studenten natuurlijk goed te begeleiden (maar die ervaring hebben we al) en we willen ze 'binden en boeien'. Daarnaast zullen we deelnemen aan het netwerk van opleidingsscholen, om zo up-to-date te blijven als school.

Ik ben bijzonder trots dat wij als school van de Fontys Pabo het verzoek hebben gekregen om deel te nemen. Ik denk dat het een enorme kans is en dat we er allemaal ons voordeel mee zullen doen.

Voor de volledigheid; wij vormen samen met de collegaschool aan de andere kant van de Burgemeester Magneestraat één opleidingscluster, zodat studenten desgewenst over kunnen stappen van de ene naar de andere school en eventueel samen opdrachten kunnen maken!

Peter Prein
clusterdirecteur basisschool de Zonnesteen en Prinses Beatrix

Terug naar het overzicht

Coronamaatregelen op onze ...

Coronamaatregelen op onze scholen

Wij volgen te allen tijde de richtlijnen van de overheid en ...

Feestelijke opening Triangel

Feestelijke opening Triangel

Basisschool De Triangel keert na bijna 13 jaar terug naar ...

SKOzoK jaarverslag 2019

SKOzoK jaarverslag 2019

Lees de ontwikkelingen in 2019 in ons jaarverslag