‘Appie’ met iPad voor de groep

Op de nationale Dag van de Leerkracht worden juffen en meesters in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Om behalve de leerkrachten ook de leerlingen te verrassen, ontvingen alle groepen op de dertig SKOzoK-scholen een mooi cadeau: een iPad Air 2. Hier kan de groep gezamenlijk gebruik van maken. Het cadeau is bedoeld om het digitaal leren een impuls te geven, gekoppeld aan de focuspunten van het Koersplan. Door gebruik te maken van leerzame apps voor het primair onderwijs, leren kinderen 21st century skills, samenwerken en samen leren met ondersteuning van technologie. Daarnaast biedt het meer mogelijkheden voor gepersonaliseerd leren met behulp van technologie.

Op de Drijfveer en Christoffelschool in Aalst was het helemaal een bijzondere dag. Alle juffen en ook sommige leerlingen waren verkleed als oma’s om de Kinderboekenweek met het thema ‘Voor altijd jong’ feestelijk in te luiden. “Een mooie tegenstelling, ouderen met nieuwe technologie”, zegt clusterdirecteur Trees Kessels. “Je hoeft de leerlingen niet uit te leggen hoe een iPad werkt. Het is eerder andersom, dat zij het ons leren. Ik ben ervan overtuigd dat we de iPad veel gaan gebruiken. ICT is onmisbaar geworden in het onderwijs.”

Ook de kinderen zijn helemaal ‘appie’ met het cadeau voor de groep. De iPad is gevuld met veel creatieve apps voor zowel de onder- als bovenbouw. De leerlingen van groep 7a van de Christoffelschool kunnen niet wachten om met hun nieuwe device aan de slag te gaan. Met het samenwerken en delen komt het wel goed. “We gebruiken hem gewoon om de beurt”, zegt een van de leerlingen wijs. “Dan maken we een schema wie wanneer met de iPad mag werken.”

Terug naar het overzicht

Vacature 3 leden Raad van ...

Vacature 3 leden Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van SKOzoK bestaat uit vijf leden. ...

Na 42 jaar afscheid van SKOzoK

Na 42 jaar afscheid van SKOzoK

Frans de Lau gaat na 42 jaar bij SKOzoK met pensioen

SKOzoK jaarverslag 2019

SKOzoK jaarverslag 2019

Lees de ontwikkelingen in 2019 in ons jaarverslag