Schakelklas Bergeijk

  • Schakelklas Bergeijk

Schakelklas Bergeijk

In februari 2016 is de tweede Schakelklas voor groep 1-2 van SKOzoK gestart op de Prinses Beatrixschool in Bergeijk. De Schakelklas is bedoeld voor jonge anderstalige kinderen die extra taalondersteuning nodig hebben om goed deel te kunnen nemen aan het onderwijs. Al een aantal jaren bestaat een dergelijke groep op Haagstraatplein. Vanuit Bergeijk waren er jaarlijks verschillende kinderen voor wie het aanbod van de schakelklas heel passend zou zijn maar zij konden vanwege vervoersproblemen niet deelnemen. Daarom is er nu gestart met een tweede schakelklas en kunnen we ook kinderen uit de gemeente Bergeijk dit aanbod gaan bieden.

Na een aantal maanden van voorbereiding is afgelopen woensdag de groep gestart. De kinderen bezoeken op woensdag en vrijdag de schakelklas.  De andere dagen zitten ze op hun eigen school in een reguliere kleutergroep. Zo kunnen de kinderen profiteren van een specifiek taalaanbod en daarnaast ook leren van de groepsgenootjes op de eigen school.

De groep die gestart is, is zeer divers van samenstelling: kinderen die korte tijd geleden naar Nederland zijn gevlucht, kinderen van (veelal Oost-Europese) migranten, maar ook kinderen die in Nederland geboren zijn, maar niet Nederlandstalig zijn opgevoed.

Terug naar het overzicht

Vacature 3 leden Raad van ...

Vacature 3 leden Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van SKOzoK bestaat uit vijf leden. ...

Na 42 jaar afscheid van SKOzoK

Na 42 jaar afscheid van SKOzoK

Frans de Lau gaat na 42 jaar bij SKOzoK met pensioen

SKOzoK jaarverslag 2019

SKOzoK jaarverslag 2019

Lees de ontwikkelingen in 2019 in ons jaarverslag